Beer battered fish and chips

    Beer battered fish and chips

    3keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek recept voor fish and chips, met uitzondering van de toevoeging van bier! Het maakt het beslag vooral knapperig en lekker. Zorg ervoor dat de olie heet is door het te testen met een frietje, en zorg dat de pan niet te vol is.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 125 gr bloem, plus extra voor te strooien
    • 300 ml bier
    • 4 aardappelen, geschild en gesneden in frietjes of partjes
    • 2 ontvelde, visfilets zonder graat, in grote stukken gesneden
    • plantaardige olie om te bakken
    • 1 citroen
    • Tartaarsaus
    • 8 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels zure room
    • 2 augurken, fijngesneden
    • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
    • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Om de tartaarsaus te maken: Meng alle ingrediënten in een kleine kom. Roer vervolgens en breng op smaak.
    2. Om het beslag te maken: Zeef de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Roer het bier erdoor tot er een glad beslag ontstaat, gebruik een staafmixer indien gewenst. Zet opzij.
    3. Verhit de olie in een grote pan. Bedek elk stuk vis en aardappel met bloem en dompel het in het beslag en frituur ze in kleine porties gedurende 5-10 minuten.
    4. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met partjes citroen en tartaarsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren