IJstaart met bessen

    IJstaart met bessen

    4keer bewaard
    6uur35min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een bedrieglijk eenvoudige taart om te maken, geweldig voor op een hete zomerdag. Bak gewoon een eenvoudige taartbodem en bedek met ijs en bessen. De bosbessensaus maakt deze ijstaart een echte winnaar!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de bodem
    • 70 gr koude boter
    • 65 gr bruine basterdsuiker
    • 125g bloem
    • 50 gr pecannoten, fijngehakt
    • Voor de ijstaart
    • 2 liter vanille-ijs
    • 150 gr bevroren bosbessen
    • 150 gr bevroren frambozen
    • Voor de bosbessensaus
    • 100 gr bevroren bosbessen
    • 20 gr suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 6uur in de diepvries  ›  Klaar in:6uur35min 

    1. Voor de bodem: Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4. Vet een 23 cm springvorm in of bedek met bakpapier.
    2. Meng de boter, bruine basterdsuiker en bloem met een vork tot het mengsel lijkt op grove kruimels. Druk het mengsel in de onderkant van de springvorm en bak gedurende 20 minuten.
    3. Laat volledig afkoelen voordat je de cake verder afmaakt.
    4. Voor het samenstellen van de ijstaart: Haal 1 liter ijs uit de vriezer en laat het zachter worden, maar laat niet smelten. Schep het in een grote kom.
    5. Voeg de bevroren bosbessen toe, doe dit voorzichtig met behulp van een grote metalen lepel en plet de bessen een beetje, tot alles goed gecombineerd is. Schep dit ijsmengsel op de de afgekoelde bodem.
    6. Dek af en zet 30 minuten terug in de vriezer zodat de eerste laag kan opstijven, herhaal dan voor de resterende liter ijs en de frambozen. Dek af en vries 4-6 uur voor het opdienen in.
    7. Voor de saus: Doe alle ingrediënten in een kleine steelpan. Roer op medium vuur tot de maïzena oplost. Laat inkoken tot het wat dikker wordt, onder af en toe roeren, gedurende 3-4 minuten. Laat dan afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren