Vietnamese sla-wraps

    Vietnamese sla-wraps

    9keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere en eenvoudige maaltijd met kalkoen, rijst en verse groenten. Licht en toch vullend! U hebt minstens 8 bamboepennen nodig om het vlees te bereiden. Naar wens kunt u runder- of varkensgehakt gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr kalkoengehakt
    • 1 eetlepel lichte Chinese ketjap
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepels gember, fijngesneden
    • 200 gr zilvervliesrijst
    • 225 ml water
    • 16 grote bladeren ijsberg- of Romaanse sla
    • 100 gr wortelen, geraspt
    • 6 lente-uitjes, in dunne schijfjes
    • 150 gr rode paprika, in schijfjes
    • 100 gr radijs, in schijfjes
    • 85 ml lichte Chinese ketjap
    • 85 ml water
    • 3 eetlepels vers citroensap
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 1 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een middelgrote kom gehakt, 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel knoflook en 2 theelepels gember mengen. 16 balletjes maken en in ovale vorm rollen. Afdekken en in de koelkast zetten.
    2. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur rijst in water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de rijst in ong. 20 minuten gaar koken.
    3. De oven op grillstand voorverwarmen.
    4. Rijst, sla, wortel, lente-ui, rode paprika en radijs smaakvol over een grote schaal of individuele kommen verdelen.
    5. In een middelgrote kom 85 ml ketjap, 85 ml water, citroensap, 2 theelepels knoflook, 1 eetlepel gember en suiker door elkaar kloppen. Verdelen over 4 dipkommetjes.
    6. 2 vleesballetjes aan elke vleespen rijgen en 10-12 minuten grillen. De stokjes regelmatig draaien zodat het vlees gelijkmatig bruin wordt.
    7. Bij het serveren een blad sla in de hand leggen, daarop wat rijst lepelen, dan een gehaktballetje en wat groenten. Oprollen en in de dipsaus dippen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren