Indiase boterkip

    Indiase boterkip

    1keer bewaard
    13uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een fantastische versie van Noord-Indiase boterkip! Super eenvoudig te bereiden en altijd geweldig. Je kunt een dubbele hoeveelheid saus maken, en dit dan invriezen voor later gebruik. Gewoon ontdooien, verwarmen en de kip zoals gezegd bakken, afwerken met de room.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kip (elk gedeelte van de kip voldoet)
    • 1/3 blik tandoori pasta
    • 6 kruidnagel
    • 8 kardemom zaden (niet de peultjes)
    • 5 zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 cm stuk gember, fijn geraspt
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • boter om te bakken
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 2 (400 gr) blikjes romatomaten (of 6 verse tomaten)
    • zout naar smaak
    • 300 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 12uur marineren  ›  Klaar in:13uur10min 

    1. Marineer de kip 2 uur of een hele nacht in de tandoori pasta.
    2. Om de kruidenmix te maken: doe de kruidnagel, kardemom zaden en de peperkorrels in de vijzel en plet, voeg dan de kaneel, witte peper en donker bruine basterdsuiker toe.
    3. Voor de saus: bak de ui met gember en knoflook in de boter mooi bruin. Voeg de kruidenmix en een snufje zout plus tomaten en tomatenpuree toe, ik gebruik een staafmixer om de saus te mengen, laat vervolgens 15-20 minuten sudderen om in volume te verminderen.
    4. Stoof de kip in de saus tot deze gaar is, roer er dan de room door. Serveer met rijst en naanbrood. Mmmmm!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren