Bourbon spare ribs uit de slowcooker

    Bourbon spare ribs uit de slowcooker

    21keer bewaard
    4uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk als hapje of geserveerd met gebakken rijst. Varkensribbetjes worden gekookt in de slowcooker met bourbon, honing en kruiden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 ribs

    • 10 spare ribs
    • 180 ml bourbon (kan ook gemaakt worden met sherry, whisky of zelfs bier)
    • 4 eetlepels barbecuesaus
    • 1 volle eetlepel vloeibare honing
    • snufje Chinese vijfkruiden
    • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
    • 2 eetlepels zoete chilisaus
    • 1 volle theelepel chilipoeder
    • 1 kruidnagel knoflook, geperst
    • zout en peper naar smaak
    • een snufje koriander
    • maïzena voor het verdikken
    • 2 lente-uitjes, fijn gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur5min 

    1. Als je tijd hebt marineer de spare ribs een paar uur in alle ingrediënten behalve de maïzena en de lente-uitjes. Maar het is niet van essentieel belang.
    2. Meng alle ingrediënten behalve de maïzena en lente-uitjes. Meng goed en doe in de slowcooker met de spare ribs.
    3. Kook ze 4-5 uur op 'hoog'. Haal 1/2 uur voor het serveren, de spare ribs eruit en houd ze warm. Meng een beetje maïzena met water tot een pasta en roer door de jus. Kook op hoog om het iets dikker te maken.
    4. Serveer op een schaal, overgoten met de saus en gegarneerd met de lente-uitjes. Houd veel servetten achter de hand.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren