Bramentaart

    Bramentaart

    4keer bewaard
    1uur15min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Mijn dochter had veel bramen geplukt dus we hadden het perfecte excuus om een bramentaart te maken - het einde van de zomer kan niet beter dan dit smaken! De bessen zijn vrij sappig, maar ik hoor geen klachten!

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het kruimeldeeg
    • 150 gr koude gezouten boter, in blokjes gesneden
    • 275 gr witte bloem
    • 30 gr poedersuiker
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 1/2 eetlepel water
    • Voor de vulling
    • 500 gr vers geplukte bramen
    • 120 gr bruine suiker
    • losgeklopt ei of melk, om te glazuren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Om het deeg te maken: Gebruik je vingers om de koude boter, bloem en poedersuiker samen te wrijven. Voeg het losgeklopte ei en 1/2 eetlepel water en gebruik je vingers om het deeg tot een bal te maken. Dek af met vetvrij papier en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een 23 cm taartvorm in.
    3. Snijd het deeg in tweeën en rol de bodem van de taart uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Probeer het deeg niet teveel te mengen - het maakt niet uit als het er niet perfect uitziet.
    4. Meng de bruine suiker door de bramen en giet over de taartbodem.
    5. Rol de tweede helft van het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en leg op de fruitlaag. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen aan met je duim. Borstel de hele bovenkant met het losgeklopte ei. Prik een paar gaatjes in het oppervlak en bak 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Erg lekkere taart en ook makkelijk te maken met weinig ingredienten. Net uit de oven is hij wat vochtig, maar dat stijft prima op. - 25 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren