Whisky-pudding

    Whisky-pudding

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoek je naar het perfecte pudding recept? Dit is het. Een prachtig pudding-recept dat ik gebruik in mijn restaurant. Vries de eiwitten in voor toekomstig gebruik in plaats van ze weg te gooien. Of nog beter, maak er schuimgebak van, en serveer met deze pudding!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eierdooiers
    • 500 ml room
    • 1 vanillestokje, geschraapt
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 2 eetlepels whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:55min 

    1. Scheid de eieren, en bewaar de eiwitten in de koelkast voor iets anders.
    2. Verwarm de room in een grote pan met het hele geschraapte vanillestokje tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en laat ongeveer 15 minuten trekken.
    3. Klop de eierdooiers, suiker en de bloem tot het goed gecombineerd is.
    4. Als de room is afgekoeld giet je er een beetje van het eierdooier mengsel door en roer goed. Zet terug op het vuur en roer met een houten lepel tot het dik wordt. Haal door een zeef om eventuele klontjes en het vanille stokje eruit te halen.
    5. Laat een paar minuten afkoelen, en roer er dan de whisky door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren