Vis-asperge pakketjes met witte wijnsaus

    Vis-asperge pakketjes met witte wijnsaus

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik wilde voor mijn gezin een gezonde maaltijd met vis en groenten maken. Elke witte visfilet is bruikbaar, zoals kabeljauw, schelvis of zelfs zeebaars.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (100 gr) witte visfilet
    • 12 asperges, schoongemaakt
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • Saus
    • 160 ml witte wijn
    • 1 1/2 theelepel maïzena
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel verse of 1/4 theelepel gedroogde basilicum, fijngesneden
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm invetten.
    2. Elke visfilet rond 3 asperges wikkelen en vastzetten met een houten vleespen of cocktailprikker. Op smaak brengen met zout en peper en in de bakvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en gedurende 10 minuten bakken.
    3. Het folie verwijderen en de fijngesneden lente-ui over de vis verdelen. Weer in de bakvorm leggen en onbedekt nogmaals 5-10 minuten bakken tot de vis makkelijk met een vork uiteen valt.
    4. Terwijl de vis gaart de witte wijn een een kleine sauspan op een middelhoog vuur verwarmen. In een kommetje maïzena en citroensap tot een glad mengsel kloppen. Aan de witte wijn toevoegen en onder constant roeren verwarmen. Basilicum en zwarte peper toevoegen en gedurende 2 minuten de saus laten indikken.
    5. De prikkers uit de vis verwijderen, de saus over de vis schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren