Broodpudding cake

    Broodpudding cake

    7keer bewaard
    2uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Niets werd verspild in mijn huis toen ik opgroeide, overgebleven brood werd altijd in een pudding gebruikt. Dit is een eenvoudige broodpudding die zowel warm als koud lekker is, en hij is een beetje anders dan de typische brood- en boter-pudding.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 broodpudding

    • 225 gr 1 dag oud brood
    • 85 gr krenten of rozijnen, of beide
    • 60 gr suiker
    • 1/2 theelepel koekkruiden
    • 1 eetlepel melk
    • 1 ei
    • 85 gr gesmolten margarine of boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min weken  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Week het brood 30 minuten in koud water.
    2. Knijp al het water in een schone theedoek.
    3. Doe het geweekte brood in een kom en voeg de droge ingrediënten toe. Meng goed.
    4. Voeg de gesmolten margarine of boter, eieren en melk toe en roer goed.
    5. Doe het in ingevette cakevorm en bak ongeveer 1 uur op 200 ° C / gasoven stand 6 in het midden van de oven.
    6. Eenmaal gaar, laat je hem op een rooster afkoelen voordat je hem eruit draait.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren