Broodpudding cake

    (4)
    2 uur 10 minuten

    Niets werd verspild in mijn huis toen ik opgroeide, overgebleven brood werd altijd in een pudding gebruikt. Dit is een eenvoudige broodpudding die zowel warm als koud lekker is, en hij is een beetje anders dan de typische brood- en boter-pudding.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 broodpudding

    • 225 gr 1 dag oud brood
    • 85 gr krenten of rozijnen, of beide
    • 60 gr suiker
    • 1/2 theelepel koekkruiden
    • 1 eetlepel melk
    • 1 ei
    • 85 gr gesmolten margarine of boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min weken  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Week het brood 30 minuten in koud water.
    2. Knijp al het water in een schone theedoek.
    3. Doe het geweekte brood in een kom en voeg de droge ingrediënten toe. Meng goed.
    4. Voeg de gesmolten margarine of boter, eieren en melk toe en roer goed.
    5. Doe het in ingevette cakevorm en bak ongeveer 1 uur op 200 ° C / gasoven stand 6 in het midden van de oven.
    6. Eenmaal gaar, laat je hem op een rooster afkoelen voordat je hem eruit draait.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties