Butterscotch-saus pudding

    Butterscotch-saus pudding

    2keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig eenvoudige pudding, ideaal voor als je snel een dessert nodig hebt. Heerlijk warm of koud en geserveerd met slagroom of ijs. Je kunt meer of minder suiker naar smaak toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Sponsgebak
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr basterdsuiker (je kunt meer toevoegen als je het zoeter wilt)
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr gesmolten boter
    • 125 ml melk
    • Saus
    • 2 eetlepels kandijsiroop (golden syrup)
    • 300 ml water
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de sponsgebak ingrediënten door elkaar, klop tot een glad geheel. Doe in een ingevette ovenschaal.
    3. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kleine pan, roer op laag vuur tot het warm is en de boter is gesmolten. Giet over het sponsgebak-mengsel.
    4. Bak onafgedekt 30-35 minuten tot het bruin van boven is.
    5. Serveer warm of koud met slagroom of ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren