Cabanossi, olijf en feta pasta

    Cabanossi, olijf en feta pasta

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou ervan om te experimenteren met nieuwe smaken en het maken van mijn eigen recepten. Mijn partner wilde dat ik dit onthield en ik vond het goed genoeg om hier te delen. Heerlijk met een eenvoudige salade en stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr pasta (liefst met een grote schelp)
    • 2-3 stukken cabanossi-worst, fijn gesneden
    • 6 plakjes spek, in blokjes gesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 3 sjalotjes, in blokjes gesneden
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten, gepureerd
    • 125 ml rode wijn
    • 200 gr zwarte Spaanse olijven, gemalen en zonder pit
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • tabasco naar smaak
    • 200 gr magere feta
    • verse basilicumblaadjes als garnituur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verwarm een grote non-stick koekenpan op hoog vuur. Doe het spek en cabanossi in de pan en bak totdat het begint te bruinen, onder regelmatig roeren (ongeveer 5 minuten). Verlaag het vuur tot medium.
    3. Doe de paprika in de pan en bak een paar minuten.
    4. Doe de sjalotjes en tomaten in de koekenpan en zet het vuur laag zodat het kan sudderen. Voeg de wijn, olijven, basilicum en 4-5 scheutjes tabasco (of meer als je wilt) toe, roer door en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur.
    5. Giet de pasta af. Doe de feta in de koekenpan en roer. Meng pasta en saus bij elkaar en serveer. Gebruik verse basilicum om te garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren