Cake met banaan en yoghurt

    Cake met banaan en yoghurt

    2keer bewaard
    2uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake voor het weekend. Je kunt zowel volkoren of gewoon meel gebruiken, of een combinatie van beide.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr boter of margarine
    • 225 gr zelfrijzend volkorenmeel
    • 110 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 75 gr walnoten, grof gehakt
    • 50 gr gekonfijte kersen
    • 3 rijpe bananen, gepureerd
    • 150 ml gewone yoghurt
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Wrijf de boter door de bloem. Roer de suiker en 50 gr van de walnoten erdoor.
    2. Laat de kersen 1 minuut in heet water weken om de siroop te verwijderen. Droog ze met keukenpapier. Snijd ze in tweeën en doe ze bij het bloemmengsel.
    3. Meng de geprakte bananen, yoghurt en het ei en doe dit bij de droge ingrediënten tot een stevig deeg wordt gevormd.
    4. Schep in een ingevet en met bakpapier bekleed cakeblik (voor een cake van ong. 900 gr).
    5. Strijk het oppervlak glad en bestrooi met de resterende walnoten.
    6. Bak op 180 ° C / gasoven stand 4 gedurende anderhalf uur of tot een vleespen schoon uit het midden komt.
    7. Laat 15 minuten in het blik afkoelen voordat je hem volledig laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren