Viscurry met kokos

    Viscurry met kokos

    10keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk exotisch, maar razendsnel gerecht! Opdienen met zilvervliesrijst, gierst of quinoa.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 ml water
    • 190 gr ongekookte zilvervliesrijst
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 450 gr kabeljauwfilet, in stukken
    • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout en peper naar smaak
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 1 pak (500 gr) roerbakgroenten
    • 1 eetlepel maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een pan water met rijst aan de kook brengen. Afdekken en op een lage vlam 45 minuten laten sudderen.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin ui en knoflook 1 minuut bakken. Kabeljauw toevoegen en op smaak brengen met kerriepoeder, chilipoeder, kurkuma, komijn, zout en peper. De kokosmelk erbij schenken en de groenten erdoor roeren. Afdekken en 10 minuten koken zodat de groenten gaar zijn en de vis met een vork uiteen valt.
    3. 125 ml kookvocht van de pan een in kommetjes schenken en mengen met maïzena. Teruggieten in de pan om de saus dikker te maken. Serveren met de gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren