Chili garnalen met kokosnoot

    Chili garnalen met kokosnoot

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit makkelijke recept is een combinatie van zoete en kruidige smaken, een favoriete maaltijd in Borneo. De arachideolie zorgt ervoor dat de garnalen heerlijk knapperig worden. Serveer met gestoomde rijst en soja saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olie voor bakken
    • gekruide bloem
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • geraspte kokos
    • 500 gr grote garnalen, gepeld
    • verse kerrie-bladeren
    • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een wok of frituurpan.
    2. Doe de bloem, ei en kokos in drie afzonderlijke kommen. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei, dan de kokosnoot. Bak in porties van 4 tot 6 garnalen in de hete olie goudbruin.
    3. Frituur de kerrie-bladeren een paar seconden tot ze knapperig zijn.
    4. Serveer de garnalen op een bedje van gestoomde rijst en bestrooi met de gebakken kerrie-bladeren en verse rode chilipeper. Serveer met gestoomde rijst en sojasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren