Chili gehakt

    Dit is een fabelachtig makkelijk recept voor gehakt, vol van smaak en groente. Restjes zijn perfect voor invriezen. Je kunt andere groenten gebruiken, of verander de hoeveelheden - het is helemaal aan jou. Krijg de schijf van vijf in één maaltijd! We eten dit altijd met tortilla chips, avocado en sla.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels chili-olie
    • 1 kg mager rundergehakt
    • 2 grote uien, geschild en gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 wortels, gehakt
    • 4 stengels bleekselderij, gesneden
    • suikermaïs naar smaak, bevroren of uit blik
    • 1 grote groene paprika, fijngesneden
    • 4 (400 gr) blikken gehakte tomaten
    • 2-4 eetlepels tomatenpuree
    • 2 (400 gr) blikken rode bonen, uitgelekt
    • 2 blikken gebakken bonen
    • 500 ml water
    • zout en peper naar smaak
    • 3-4 theelepels chilipoeder
    • Om te serveren
    • hete saus of salsa
    • tortilla chips
    • zure room
    • geraspte kaas (Edammer is goed)
    • avocado

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:8uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan.
    2. Verkruimel het gehakt in de pan en bak verder, onder regelmatig roeren, tot het vlees mooi bruin. Giet het vet af.
    3. Voeg de uien, knoflook, en groente toe en bak op matig vuur, onder voortdurend roeren en zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.
    4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, bonen, water, zout naar smaak, en 2 theelepels chilipoeder toe. Breng het mengsel aan de kook, en verlaag het vuur vervolgens tot een laag sudderen.
    5. Kook onbedekt, gedurende tenminste drie uur (hoe langer hoe beter), af en toe roeren om ervoor te zorgen dat de bodem niet aanbrandt. Breng op smaak met extra chilipoeder, hete saus, peper en zout indien gewenst.
    6. Serveer met tortilla chips met geraspte kaas, zure room en avocado.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties