Chinese BBQ eend

    Chinese BBQ eend

    7keer bewaard
    15uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Nu kun je Hong Kong stijl BBQ eend thuis maken met dit makkelijk te volgen recept. Het duurt even, maar als je het eenmaal een paar keer hebt gemaakt wordt het makkelijker. In plaats van het S-haak, vond ik een prachtig kip-rooster standaard en deze werkt net zo goed.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tot 3 kg eend
    • zout
    • 4 eetlepels honing
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 1 eetlepel Chinese rode kleur (gevonden in Chinees eten winkels)
    • 280 ml warm water
    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel olie (GEEN olijfolie)
    • 1 eetlepel fijngesneden lente-ui
    • 1 theelepel fijngesneden gemberwortel
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 2 eetlepels Chinese rijstwijn (maar droge sherry kan ook)
    • 1 eetlepel gele bonenpasta
    • 1 eetlepel hoisinsaus
    • 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 12uur drogen  ›  Klaar in:15uur 

    1. Maak de eend goed schoon. Verwijder de vleugeltjes en het vet. Blancheer in een pan met kokend water gedurende een paar minuten, haal eruit en droog goed af en wrijf de eend vervolgens in met zout en draai de nek strak met een touwtje.
    2. Maak de vulling door olie te verhitten in een pan, alle ingrediënten toe te voegen, aan de kook te brengen en goed te mengen. Giet het mengsel in de holte van de eend en naai het goed dicht.
    3. Los de honing op in azijn en rode kleurstof (indien gebruikt) in warm water, en borstel het allemaal over de eend - geef het aantal keer. Hang de eend op (hoofd naar beneden) met een S-vormige haak op een luchtige en koele plaats om te laten drogen gedurende tenminste 4 tot 5 uur, maar het beste is een hele nacht.
    4. Om te koken: Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Hang de eend (hoofd naar beneden) op het bovenste rek, en plaats een bak met kokend water op de bodem van de oven. Verminder de hitte tot 180 ° C / gasoven stand 4 na 25 minuten, en kook nog 30 minuten, bedruip nog 1 of 2 keer met het overgebleven kruidenmengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren