Chinees gekruid gebakken varkensvlees

    Chinees gekruid gebakken varkensvlees

    3keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig varkensvlees recept. Varkensvlees wordt knapperig gebakken en er worden pepers, uien, paprika en kruiden aan toegevoegd. Een heerlijk gerecht om te serveren met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 450 gr karbonades, gelijkmatig platgeslagen en in grote stukken gesneden
    • Kruiden
    • 1/4 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 1 theelepel knoflookgranules
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel witte peper
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 2 theelepels maïzena
    • 125 ml olie
    • 1/2 eetlepel fijngehakte rode pepers
    • 3 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1/3 theelepel zout
    • 1 groene paprika, in blokjes gesneden (optioneel)
    • 1 theelepel witte peper
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de vijfkruiden, knoflook korrels, zout en witte peper. Kruid er het varkensvlees mee. Laat 5 minuten staan.
    2. Bedek het varkensvlees met het ei, daarna met maïzena. Leg ze op een bord en laat gedurende 10 minuten saan.
    3. Verhit een grote koekenpan met 125 ml olie op hoog vuur. Bak het vlees tot krokant in 2-3 minuten. Temper het vuur tot medium en bak het vlees verder gaar in nog eens 2-3 minuten. Zet opzij, laat 2 theelepels olie in de pan.
    4. Verwarm de pan op hoog vuur en roerbak de pepertjes en knoflook tot ze gaan geuren, 2-3 minuten. Roer de ui en zout, en bak zacht in 2-3 minuten. Voeg de groene paprika en pepers toe, roer tot het mengsel droog is. Voeg het varkensvlees toe, en het gekruide zout en meng goed. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren