Chinese gestoomde kip

    Chinese gestoomde kip

    4keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept combineert een aantal van de meest elementaire ingrediënten, om de meest malse kip te creëren. Kippenpoten worden gestoomd, gekoeld, van botjes ontdaan en geserveerd met een gember en lente-ui saus.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 6 hele kippenpoten, verdeeld in drumsticks en dijen
    • zout, zoveel als nodig
    • 3 plakjes verse gember
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
    • Saus
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 3 eetlepels olie
    • 2 theelepels zout
    • 2 plakjes verse gember, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:1uur 

    1. Masseer wat zout in de kip en marineer 15 minuten.
    2. Leg de plakjes gember en knoflook op de bodem van een schaal, schep de kip erop, bestrooi met lente-uitjes.
    3. Stoom de kip gedurende 30 minuten op hoog vuur of tot ze gaar zijn. Laat de kip een beetje afkoelen, alvorens ze in een afsluitbare plastic zak te doen. Laat de hele zak in ijswater zakken en laat de kip volledig afkoelen.
    4. Haal de botjes uit de kip en snijd het vlees, samen met de aangehechte huid gelijkmatig. Snipper de resterende kip met de hand.
    5. Rangschik de gesnipperde kip op de de bodem van een schaal, en verdeel dan de plakjes kip er bovenop.
    6. Maak de saus door de lente-uitjes, olie, zout en fijngesneden gember te mengen. Serveer met de kip. Serveer alles heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren