Chinese karbonades

    Chinese karbonades

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Karbonades worden aangebraden in een pan en geserveerd met een heerlijke saus met uien, tomatenketchup, suiker, zwarte azijn en sojasaus. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 portions

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 6 karbonades zonder bot
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel gehakte knoflook
    • 1 sjalot, geschild en in blokjes gesneden
    • Saus
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 ui, gesneden
    • 3 eetlepels ketchup
    • 1/3 plakje donkerbruine suiker
    • 1 1/2 eetlepels zwarte azijn
    • 1/2 eetlepel sojasaus
    • warm water, zoveel als nodig is
    • 1 lente-ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng het varkensvlees erdoor en laat 20 minuten marineren.
    2. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook en sjalotten tot ze bruin zijn. Bak de karbonades aan beide zijden bruin, ongeveer 3-5 minuten. Zet het vuur medium-laag. Bak de karbonades gaar in ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met wat zout tot deze zacht is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de ketchup, suiker, sojasaus, azijn en wat heet water toe tot de saus de juiste consistentie heeft. Zet het vuur uit. Meng de saus met de karbonades. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren