Chinese kip

    Chinese kip

    4keer bewaard
    1uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een oud favoriet Chinese kip recept dat ik kreeg van een vrouw die ik kende die altijd veel Chinese studenten in huis had. Het is gemakkelijk om authentieke Chinese smaken te bereiken in je keuken met dit Chinese kip recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 gedroogde Chinese paddestoelen
    • 225 ml heet water
    • 225 ml donkere sojasaus
    • 2 eetlepels lichte sojasaus
    • 3-4 teentjes knoflook, geplet met de achterkant van mes
    • 4 cm stuk gemberwortel, geraspt
    • 4 eetlepels Shaosing (Chinese) wijn
    • 2 theelepels sesamolie
    • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 1,4 kg kip
    • 110 gr zachte donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Week de paddestoelen in het warme water; laat uitlekken en bewaar het vocht.
    2. Combineer de sojasaus, knoflook, gember, wijn, sesamolie, vijfkruidenpoeder en de bewaarde vloeistof in een pan en breng aan de kook, onder voortdurend roeren.
    3. Leg de kip uiteen gespreid in de pan en bedek met de soja marinade en paddestoelen, draai de kip om, zodat hij gelijkmatig bedekt is.
    4. Dek af en kook de kip op een laag vuur, draai hem regelmatig om, gedurende 50 minuten of totdat er helder sap uitkomt.
    5. Haal de kip uit de pan en laat hem even afkoelen.
    6. Voeg suiker aan de marinade toe en breng aan de kook tot de saus dik en stroperig is.
    7. Met behulp van een Chinees hakmes of grote scherp mes, snijd je de kip in stukken.
    8. Zeef de saus en giet over de kip stukken op een serveerschaal. (Als alternatief kun je de saus apart serveren.) Heerlijk geserveerd met fijngesneden lente-uitjes en gestoomde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Cherphyne
    van
    0

    Heerlijk maar om het iets meer pit en smaak te geven, de lichte sojasaus vervangen voor ketjap, twee halve Thaise pepers en een (kip) bouillonblokje toevoegen. - 19 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren