Chinese kip en kastanje stoofschotel

    Chinese kip en kastanje stoofschotel

    3keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele Chinese kip stoofschotel. Kip gestoofd met champignons, shii-take paddestoelen en kastanjes in een heerlijke saus. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • Kip marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr kip, in stukken gesneden
    • 8 gedroogde shii-take paddestoelen, geweekt, stengels verwijderd
    • Paddestoel marinade
    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 1 dessertlepel ketjap
    • 1 eetlepel sesamolie
    • Saus
    • 1 eetlepel soja saus
    • 2 eetlepels zwarte sojasaus
    • 1/2 theelepel suiker
    • 2 eetlepels Shaoxing wijn
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 20 verse kastanjes, gepeld
    • 1 (400 gr) blik straw mushrooms
    • 2 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 1 eetlepel fijngehakte sjalotten
    • 2 plakjes verse gember
    • warm water, zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Maak de kip marinade door de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel te mengen. Meng de kip erdoor, laat 15 minuten marineren.
    2. Maak de paddestoel marinade door de suiker, sojasaus en sesamolie te mengen. Meng de shii-take paddestoelen erdoor en laat 15 minuten marineren.
    3. Maak ondertussen de saus door de sojasaus, zwarte sojasaus, suiker en Shaoxing wijn te mengen. Zet opzij.
    4. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de kip gaar, 4-5 minuten. Zet opzij.
    5. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook, lente-uitjes, gember en sjalotjes tot ze gaan geuren, ongeveer 3-4 minuten. Roer de kip en saus erdoor, meng goed.
    6. Voeg net genoeg warm water toe om 2/3 van de ingrediënten te bedekken en verwarm gedurende 2-3 minuten. Roer de kastanjes erdoor en draai het vuur tot medium-laag. Dek af en laat sudderen gedurende 40 minuten. Pas de kruiden naar smaak aan en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren