Chocolade biscuits

    (13)
    2 uur 12 minuten

    Een geweldig project om met je kinderen te doen. Zodra ze zijn afgekoeld, kun je ze versieren zoals je wilt. Met ijs, snoepjes, poedersuiker of dompel ze onder in gesmolten witte chocolade.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 185 gr witte bloem
    • 90 gr cacaopoeder
    • 1 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1/8 theelepel zout
    • 185 gr zachte boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:2uur12min 

    1. Combineer de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Zet opzij.
    2. Meng de suiker en boter in een keukenmachine tot een gladde massa en voeg een ei toe. Meng tot alles is gecombineerd.
    3. Voeg geleidelijk de natte ingrediënten toe aan de droge tot een zacht en buigzaam deeg gevormd wordt. (Je hoeft misschien niet het hele suiker / botermengsel toe te voegen.)
    4. Vorm het deeg tot een dikke schijf en verpak in vershoudfolie. Zet 2 uur in de koelkast (dit maakt het deeg makkelijker om mee te werken).
    5. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    6. Met een zware deegroller rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en maak je er koekjes van. Als het deeg plakt, voeg je wat meer bloem van het werkoppervlak toe om dit te voorkomen.
    7. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 10-12 minuten. Laat afkoelen en voeg het glazuur toe en decoraties, of bestrooi met poedersuiker.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties