Chocoladecake van mama P

    Chocoladecake van mama P

    3keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is weer een recept van mijn schoonmoeder. Al haar recepten zijn snel te maken, ze was niet een erg geduldige kok, maar wel een goede. Versier met gehakte walnoten aan het einde, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 25 gr cacao
    • 75 gr margarine
    • 150 ml melk
    • 1 ei, geklopt
    • 125 gr basterdsuiker
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • paar druppels vanille-extract
    • 1 reep chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bedek een 23 cm springvorm met bakpapier.
    2. Verwarm de cacao, melk en 50 gr suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Laat het mengsel afkoelen.
    3. Mix de rest van de suiker en de margarine tot een romig geheel. Voeg het losgeklopte ei toe, waaraan de vanille is toegevoegd. Mix (gezeefde) bloem en het cacao mengsel erdoor. Schenk het mengsel in het bakblik.
    4. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C / gasoven stand 4 tot de cake gaar en stevig is.
    5. Als de cake gebakken en afgekoeld is, smelt je de chocolade au bain marie en voeg 2 eetlepels heet water toe.
    6. Besmeer de taart met de gesmolten chocola en laat uitharden. Versier met gehakte walnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren