Chocolade cupcakes met kerrie

    Chocolade cupcakes met kerrie

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is voor de avontuurlijke mensen onder ons. De combinatie van rijke cacao en kerrie kruiden is een erg spannende. Het is erg lekker ze te garneren met een roomkaas-glazuur en er wat geraspte chocolade over te strooien.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr margarine om te bakken
    • 150 gr vanillesuiker (of suiker met 1 theelepel vanille-extract)
    • 1 ei
    • 120 gr magere yoghurt
    • 125 ml melk
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr 100% cacaopoeder
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 70 gr magere roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 eetlepel boter, kamertemperatuur
    • 220 gr poedersuiker
    • 4 blokjes Lindt pure chocolade met chili, fijngehakt of geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4 en vul een 12 muffin bakblik met papieren vormpjes.
    2. Meng de boter en suiker (met vanille indien gebruikt) in een grote kom met een houten lepel tot het goed gecombineerd is. Breek het ei erdoor en meng en giet er dan de melk en yoghurt door, en meng weer tot alle vloeibare ingrediënten zijn gemengd.
    3. Zeef meel, cacao en specerijen in de vloeibare ingrediënten. Klop alles samen met een lepel, tot een glad beslag.
    4. Schep het mengsel in de vormpjes, doe in de oven en bak gedurende 20 minuten. Ze zijn klaar als ze terugveren als je er met een vinger voorzichtig op drukt. Als je oven heel warm wordt kun je het beste na 15 minuten al controleren.
    5. Als de cakejes klaar zijn zet je ze op een rooster om af te koelen, en in de tussentijd, maak je het glazuur.
    6. Meng de roomkaas, boter en poedersuiker, en klop met een elektrische mixer tot een glad en smeerbaar geheel. Als je het een beetje droog vindt, voeg je een 1/2 theelepel melk/water toe, totdat je voelt dat het goed smeerbaar is.
    7. Zodra de muffins afgekoeld zijn, besmeer je ze met glazuur en bestrooi je ze met de Lindt chocolade. En daarna is het genieten geblazen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren