Kersenbonbons met een crunch

    Kersenbonbons met een crunch

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit eenvoudige recept resulteert in heerlijke chocolade kersen balletjes met een crunch, dankzij verkruimelde kokoskoekjes. Ze zijn leuk om cadeau te geven, of om bij de hand hebben voor onverwachte gasten tijdens de feestdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eetlepels margarine
    • 200 gr chocolade om te smelten
    • 250 gr kokosbiscuitjes (bijv Nizza van Verkade®), gemalen
    • 125 gr ingemaakte kersen, fijngehakt
    • 1 theelepel kersenbrandewijn-aroma (of een scheutje Kirsch)
    • 90 gr geraspte kokos
    • 1 (397 gr) blik gecondenseerde melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de margarine en chocolade samen in een steelpan.
    2. Combineer de gemalen koekjes, gehakte kersen, de kersenbrandewijn-aroma, kokos en gecondenseerde melk in een grote kom en meng.
    3. Vorm het mengsel in kleine, hapklare ballen.
    4. Dompel deze ballen in de gesmolten chocolade mix en leg ze op een bakplaat.
    5. Zet deze bakplaat in de koelkast tot de chocolade hard is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren