Chocolade rum ballen

    (1)

    Heerlijke chocolade rum balletjes. Ze worden door de cacao gerold, maar hagelslag of schaafsel kan ook. Om ze in balletjes te rollen kun je het beste een meloenschepje gebruiken, dit scheelt veel tijd.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 balls

    • 175g pure chocola, fijngehakt
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 eetlepels ahornsiroop
    • 125 ml rum
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 200 gr gemalen biscuitjes
    • 2 eetlepels cacao

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Smelt de chocolade op een laag vuur en roer de suiker en stroop erdoor.
    2. Meng de rum en de gehakte noten erdoor, meng goed en laat het vervolgens een beetje afkoelen. Voeg vervolgens de gemalen koekjes toe en meng goed met een houten lepel.
    3. Lat afkoelen in de koelkast tot het mengsel hard genoeg om in ballen te rollen.
    4. Rol het mengsel in kleine balletjes en bestuif met cacao, of zelfs chocolade schaafsel, ter decoratie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren