2-laagse chocoladetaart

    2-laagse chocoladetaart

    11keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een chocoladecake zonder bloem met een twist - de mix wordt ​​verdeeld in twee delen: de eerste wordt gebakken en de tweede wordt gekoeld en later op de gebakken laag gelegd. Gegarneerd met slagroom en gekoeld geserveerd, is dit een goddelijk romige chocoladetaart. Gebruik verse eieren en goede kwaliteit chocolade - liefst met 70% cacao, en laat de bodem niet te lang bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eieren, gescheiden
    • 200 gr suiker
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 120 gr gemalen walnoten
    • 150 gr pure chocolade, gesmolten
    • 3 eetlepels cacao
    • 400 ml slagroom
    • 3-4 eetlepels suiker, of naar smaak (afhankelijk van hoe zoet je de taart wilt)
    • Geraspte chocolade of walnoten om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm (21 cm) in en bedek met bakpapier.
    2. In een middelgrote kom klop je de eierdooiers en suiker met een elektrische mixer tot een bleek en romig geheel.
    3. In een tweede kom meng je de boter, gemalen walnoten, de gesmolten chocolade en cacao.
    4. In een derde kom klop je de eiwitten tot ze stevig zijn.
    5. Meng alles bij elkaar en verdeel het mengsel door de helft. Plaats de ene helft in de koelkast. Plaats de andere helft in het voorbereide 21 cm bakblik. Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de cake gaar blijkt met behulp van een spies.
    6. Als de cake is gebakken en afgekoeld, bedek je het met de tweede laag, en eindig met de slagroom met suiker naar smaak.
    7. Versier met extra walnoten en chocolade. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Beste Gina, Deze foto van de taart zag er inderdaad goddelijk uit, vandaar dat we ook voor deze kozen, maar ons resultaat was daarin tegen alsof er een duiveltje op onze tong kakte. Je zou onze taart kunnen vergelijken met onze mentor, (JP hij wil anoniem blijven) (hij ziet eruit als een gehandicapte Gargamel, je weet wel van de smurfen, als je niet weet wie dat zijn heb je geen jeugd gehad). In ieder geval, erg bedankt voor dit recept, onze hond (M, wil ook anoniem blijven) heeft erg genoten (hij ligt alleen nu wel bij de dieren arts) Natuurlijk waren we na deze taart een beetje down dus hebben we leuk met z'n drieën 13 in de oorlog gekeken. Kort samen gevat, dit recept is een echte aanrader!!! xxx (Wij blijven liever ook anoniem). - 08 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren