Chocoladefudge cake met bieten

    Chocoladefudge cake met bieten

    3keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke stevige chocoladecake, onweerstaanbaar dankzij de toevoeging van geraspte rode biet! Ik word altijd gevraagd om dit te maken. Indien gewenst kun je de stukjes met je favoriete chocolade glazuur bedekken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 28 blokjes/plakjes

    • 2 theelepels bakpoeder
    • 310 gr bloem
    • 60g cacaopoeder
    • 200 gr basterdsuiker
    • 175 gr vloeibare honing
    • 220 gr rauwe bietjes, geschild en geraspt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 ml plantaardige olie
    • 125 ml melk
    • 4 eierdooiers
    • 4 eiwitten, stijf geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Vet een 20 x 30 cm bakplaat in en bedek met bakpapier.
    2. Meng alle ingrediënten goed samen, BEHALVE de eiwitten. Zodra het grondig gemengd is, roer je er voorzichtig de eiwitten door.
    3. Giet in de voorbereide bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten.
    4. Laat 5 minuten afkoelen wanneer ze uit de oven komen, keer het dan op een rek en bedek met je favoriete chocolade glazuur wanneer ze afgekoeld zijn.
    5. Bedek met gehakte walnoten en snijd in 28 vierkantjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren