Chocolademousse met cashewnoten

    Chocolademousse met cashewnoten

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een romige en decadente chocolade mousse, versierd met slagroom en cashewnoten. Dit is perfect voor Pasen of voor een etentje op elk moment van het jaar, want het wordt vooruit gemaakt en kan 's nachts gekoeld worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr pure chocolade, verdeeld in kleine stukjes
    • 3 eetlepels heet water
    • 75 gr basterdsuiker
    • 5 eieren, eierdooiers en eiwit gescheiden
    • 100 gr ongezouten cashewnoten, fijngemalen
    • 300 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • mespuntje zout
    • paar hele cashewnoten, om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de chocolade, het water en de suiker in ene pan en smelt het au bain marie op laag vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en de suiker volledig is opgelost.
    2. Haal van het vuur. Haal de kom uit het warme water. Roer met een garde, de eierdooiers er een voor een door, klop goed na elke toevoeging. Zet het chocolademengsel opzij om af te koelen gedurende ongeveer 15 minuten.
    3. Roer de gemalen cashewnoten voorzichtig in het gekoelde chocolademengsel.
    4. Doe 225 ml room en de eiwitten in aparte schone, droge kommen. Klop de slagroom tot zachte pieken. Klop de eiwitten stijf.
    5. Roer eerst de room en vervolgens de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel. Giet het mengsel in een glazen kom, dek af met plasticfolie en koel 's nachts of totdat het opgestijfd is.
    6. Vlak voor het opdienen, klop je de resterende room tot zachte pieken. Maak rozetten room rond de rand van de mousse en bedek elke rozet met een cashewnoot. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren