Citroen-kokoscake

    Citroen-kokoscake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik ben dol op citroen en kokos, zodat deze cake perfect is voor mij! Het is meer een cake voor bij de thee dan als dessert.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • Voor de cake
    • 120 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 2 eetlepels versgeperst citroensap
    • 2 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 120 ml halfvolle melk
    • 4 eetlepels geraspte kokos
    • 1 of 2 theelepels geraspte citroenschil
    • Voor het citroenglazuur
    • 3 eetlepels poedersuiker
    • 2 of 3 eetlepels citroensap
    • extra geraspte kokos, als je wilt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
    2. Meng de roomboter, suiker en citroensap. Voeg de eieren een voor een toe, klop goed na elk ei.
    3. Zeef de bloem en zout samen, en voeg toe aan het botermengsel, afwisselend met de melk. Roer de geraspte kokos en de geraspte citroenschil erdoor.
    4. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 60-70 minuten of tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in het blik, en daarna verder op een rooster.
    5. Roer het citroensap in de poedersuiker tot het een beetje dik (maar nog steeds vloeibaar) is, bedek de bovenkant van de cake ermee. Strooi meer kokos over de bovenkant, als je wilt. Laat het een beetje uitharden alvorens de cake te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik wilde deze cake maken, maar zie niet hoeveel eieren erin moeten. Er staat voeg de eieren een voor een toe. Weet iemand hoeveel eieren? - 10 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren