Citroencake met chocola

    Citroencake met chocola

    3keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik zag dit recept in een tijdschrift en heb het een beetje aangepast! Maar let op: hij is nu zo goed dat je de hele cake in een keer kunt eten.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor het beslag
    • 225 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
    • 140 gr poedersuiker
    • 3 eieren
    • 80 ml melk
    • 190 gr bloem
    • 6 gr bakpoeder
    • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
    • citroenrasp naar smaak
    • Voor de siroop
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 1 eetlepel Frangelico of Amaretto likeur
    • 1 citroen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Met een elektrische mixer, klop je de boter met suiker tot het mengsel bleek is. Klop de eieren erdoor en voeg geleidelijk de melk toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Schep de citroenschil en de helft van de gehakte chocolade erdoor. Doe het beslag in het bakblik en bedek met de rest van de gehakte chocolade.
    2. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. (Tip: Je kunt het ook bakken in muffin vormpjes, houd ze goed in de gaten, want ze zullen sneller gaar zijn).
    3. Om de siroop te maken doe je alle ingrediënten in een kleine steelpan op laag vuur en kook tot het dikker is en de suiker is opgelost. Zodra de cake uit de oven komt, bedruip je hem met de siroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren