Citroenroom dessertschaaltjes

    Citroenroom dessertschaaltjes

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een luchtige mousse-achtige pudding, lekker door de toegevoegde citroen. Super makkelijk te maken, en aangezien je ze van tevoren moet maken omdat ze moeten afkoelen in de koelkast zijn ze perfect om voor een etentje te maken. Garneer met een muntblaadje en wat extra geraspte citroenschil.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels gelatine-poeder
    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • geraspte schil van 1,5 citroen
    • 125 gr suiker
    • sap van 2 citroenen
    • 300 ml slagroom, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Week en los de gelatine op in een beetje water.
    2. Mix de eierdooiers samen met de citroenrasp en suiker tot een bleek mengsel. Klop de eiwitten in een aparte kom stijf.
    3. Voeg citroensap en de opgeloste gelatine toe aan het eidooiermengsel en spatel er tenslotte de stijfgeklopte eiwitten en de helft van de geklopte slagroom door.
    4. Roer voorzichtig tot het begint in te dikken. Lepel in dessert glazen. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Serveer met een extra toef slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren