Communiebrood

  (1)
  20 minuten

  Dit is het standaard recept communiebrood voor de kerk want het is geschikt voor de meeste diëten behalve een glutenvrij dieet.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 4 Rolls

  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 150 ml handwarm water
  • 225 gr stevige witte bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Doe de suiker en gist bij het warme water, roer met een garde en laat gedurende 10 minuten staan, of tot het begint te schuimen.
  2. Zeef de bloem en zout samen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de olie en de schuimige vloeistof in.
  3. Meng tot een bal. Kneed op een met bloem bestoven oppervlak gedurende enkele minuten tot het deeg soepel en elastisch is.
  4. Doe de deeg bal in een zeer licht geoliede kom, dek af met plasticfolie en zet ergens op een warme plek (een keukenkastje bijv.).
  5. Als het in omvang is verdubbeld (dit duurt 45 minuten tot 1 uur en een kwartier, afhankelijk van hoe warm het is). Kneed het deeg nogmaals enkele minuten, maak er dan vier rollen en leg ze op een licht ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
  6. Plaats de bakplaat in een grote plastic zak en laat ergens weer op een warme plek staan gedurende ongeveer 30 minuten tot hij weer bijna verdubbeld is in omvang.
  7. Bak in een hete oven op 250 ° C / gasoven stand 9 gedurende ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)