Corinne's Anzac koekjes

    Corinne's Anzac koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Anzac koekjes zijn de nationale koekjes van Australië. Dit zijn de beste die ik ooit heb gehad - hoewel ze een variant van de traditionele zijn. Voor deze gebruik je Weetabix en stroop, samen met golden syrup en de gebruikelijke ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr boter
    • 2 eetlepels golden syrup (gul zijn als je ze zachter wilt)
    • 2 eetlepels stroop (gul zijn als je ze zachter wilt)
    • 80 gr havermout
    • 60 gr onbewerkte tarwezemelen
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 60 gr volkorenmeel
    • 1 1/2 Weetabix koekjes
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 tl zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2-3.
    2. Verhit de boter, golden syrup en stroop in de magnetron of op de kookplaat tot de boter is gesmolten; roer om alles goed te combineren.
    3. Combineer alle droge ingrediënten en meng. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
    4. Lepel in koekjesvormen op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 15 minuten.
    5. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze een paar minuten hard worden, leg ze daarna op een rooster om volledig hard te laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren