Cornish fairings (Engelse gemberkoekjes)

    Cornish fairings (Engelse gemberkoekjes)

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een favoriet in Cornwall gedurende al ruim een ​​eeuw. Na Pasen, werden er braderieën (fairs) gehouden en mensen kochten hier "fairings". Ze werden soms zelfs verguld om ze meer bijzonder te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr boter
    • 125 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 4 el rietsuikersiroop
    • 3 theelepels gemalen gember
    • 2 el mixed spice (een Britse mix van zoete kruiden, ook wel pudding spice genoemd, dat meestal bestaat uit kaneel, nootmuskaat en piment).
    • 1 tl kaneel
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Zeef de bloem, zout, specerijen, bakpoeder en soda samen.
    2. Wrijf de boter erdoor en voeg de suiker toe. Schep de siroop in een beker, laat ​​in ondiep water in een pan staan en verwarm zachtjes tot de siroop zacht is.
    3. Giet de vloeibare stroop over de andere ingrediënten en meng goed. Doe wat bloem op je handen, rol het mengsel in kleine balletjes en leg ze op een ingevette bakplaat, verspreid ze goed.
    4. Bak in de voorverwarmde oven, verplaats ze van het bovenste naar het onderste rek van de oven op het moment dat ze bruin worden.
    5. De baktijd is ongeveer 10 - 20 minuten afhankelijk van de grootte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren