Courgette cannelloni

    Courgette cannelloni

    4keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Er wordt geen pasta gebruikt in dit recept - de courgettes lijken net gevulde cannelloni buisjes! Het is een leuke en andere manier om courgettes te serveren. Lekker met rijst of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 courgettes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 fijngehakte ui
    • 300 gr rundergehakt
    • 400 gr tomatensaus of gezeefde tomaten
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 tl kaneel
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 30 gr geraspte gruyère kaas
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in tweeëb en schep het vruchtvlees eruit zodat er holle kokertjes ontstaan. Snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine stukjes en zet opzij om later te gebruiken.
    2. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en bak de uien tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg het gehakt, zout en peper, gehakte courgette vruchtvlees, kurkuma, kaneel en verse koriander toe. Giet de tomatensaus erover en voeg een handvol geraspte kaas toe. Meng goed.
    4. Vul de courgette buisjes met het gehakt mengsel.
    5. Bak gedurende 30 minuten of tot de courgettes gaar zijn. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties