Crumpets

  (6)
  1 uur 40 minuten

  Niets haalt het bij zelfgemaakte crumpets. Dit Crumpet recept is van mijn moeder, het is een soort pannenkoekje. Het maken van crumpets is gemakkelijk, goedkoop en een leuk project op een winterse dag. Vers uit de pan, eet je ze met heel veel boter en je favoriete jam. Je kunt ze ook invriezen.


  43 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 550 ml volle melk
  • 2 theelepels actieve gedroogde bakkersgist
  • 2 eetlepels suiker
  • 450 gr bloem
  • 2 theelepels zout
  • boter of olie voor het invetten van een koekenpan
  • ronde uitstekers

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Verwarm de melk in de magnetron of een steelpan tot deze lauw is. Als hij te warm is, laat je hem afkoelen.
  2. Voeg de gist en suiker toe aan de melk, roer goed door elkaar. Dek de kom af met een theedoek en zet apart op een warme plek om te gisten gedurende 10 minuten. Een zonnige plek is prima. Als de gist niet schuimig is na 10 minuten, giet je het uit en begin je opnieuw. Het kan zijn dat de melk te heet was of de gist te oud.
  3. In een andere kom, zeef je de bloem en het zout. Zet gedurende 10-20 seconden in de magnetron om de bloem iets te verwarmen (hoewel deze stap niet noodzakelijk is, versnelt het het proces) Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
  4. Als het gist mengsel schuimig is geworden, giet je het in de bloem en roer met een garde in cirkelvormige bewegingen. Klop het mengsel tot het glad is. Het moet een lobbig beslag zijn, als het te dik is, voeg je een beetje meer melk toe, maar het mag ook niet te vloeibaar zijn.
  5. Dek de kom af en laat het beslag op een warme plek 45-60 minuten in omvang verdubbelen.
  6. Verhit een zware koekenpan op midden-hoog vuur. Vet de bodem met wat boter of olie in. Vet 6 ringen aan de binnenkant in en leg ze in de pan om op te warmen.Je kunt ringen van 7,5 cm gebruiken, maar ik vind grotere (10 cm) ringen fijner.
  7. Als de ringen heet zijn, schep je twee grote lepels van het mengsel in elke ring, zodat de ringen 3/4 vol zijn. Bij gebruik van kleinere ringen, vul je ze tot aan de top, ongeveer een volle eetlepel vol.
  8. Bak 5 tot 7 minuten tot de bovenkant vol gaten zit en niet meer nat uit ziet. Verwijder de ringen met een tang. Met behulp van een spatel, draai je de crumpet en bak je ze aan de andere kant een minuut of twee, of totdat ze goudbruin zijn.
  9. Eet ze terwijl ze nog warm zijn met boter en jam.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (6)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  1

  heerlijk na jarenlang kant en klare gegeten te hebben in Engeland nu kan ik ze eindelijk thuis zelf maken in nederland  -  08 mei 2014