Curry met kalkoen

    Curry met kalkoen

    2keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Kalkoen tref je meestal niet aan in een klassieke curry, maar het is zeker lekker. Ik koop vaak kalkoen want het is meestal goedkoper dan kipfilets. Deze kalkoen curry is een heerlijk recept wanneer je zin hebt in een curry.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien
    • 1 (3 cm) stuk gemberwortel
    • 4 kruidnagels knoflook
    • 3 eetlepels ghee of olie
    • 3 hele kruidnagels
    • een klein stokje kaneel
    • 3 hele kardemompeulen, gekneusd
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
    • 1 theelepel kurkuma
    • 400 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • zout naar smaak
    • 500 gr kalkoenfilet, in 3 cm stukken
    • 1 theelepel garam masala
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Pak de geschilde ui, gember en knoflook, en ofwel rasp ze fijn, of meng ze allemaal samen in een keukenmachine of blender. Zet opzij.
    2. Verhit de ghee of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kruidnagels, kaneel en kardemom toe en bak ongeveer een halve minuut.
    3. Voeg het ui / knoflook / gember mengsel toe, en laat op med-hoog vuur gedurende 5 tot 10 minuten koken, onder vaak roeren. Laat de vloeistof verdampen, en het geheel een beetje kleuren.
    4. Voeg vervolgens de gemalen komijn, koriander, chilipoeder en kurkuma toe en bak een halve minuut. Voeg de passata toe en bak op een matig hoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten, tot een groot deel van de vloeistof in de pan is verdampt. Voeg zout naar smaak toe.
    5. Voeg de kalkoen, garam masala en het water toe om alles mee te bedekken (ongeveer 200 ml). Breng aan de kook en kook gedeeltelijk overdekt op laag vuur tot de kalkoen gaar is, ongeveer 15 minuten. Haal de deksel er de laatste 5 minuten af zodat een deel van de overtollige vloeistof kan verdampen. Garneer met gehakte koriander vlak voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren