Curry met spinazie en lam

    Curry met spinazie en lam

    3keer bewaard
    1uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    In de volksmond 'Saag Gosht' in het Hindi (Indiase taal). Dit is een zeer geurig gerecht met een fris aroma van muntblaadjes en spinazie. Ik vind het heerlijk om dit gerecht te koken vanwege zijn geur, kleur en natuurlijk de uitbundige smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 teentjes knoflook
    • 1 (5 cm) stuk verse gemberwortel
    • 3 groene pepers
    • een paar muntblaadjes
    • 1 kg lamsschouder (bij voorkeur aan het bot)
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels olie (bij voorkeur mosterd olie)
    • 2 laurierbladeren
    • 3 hele open kardemompeulen
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 250 gr gehakte spinazie
    • 2 rijpe sappige tomaten, in vieren
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng de gember, groene pepers en muntblaadjes. Pureer ze samen in een keukenmachine.
    2. Voeg de pasta toe aan het lam. Voeg de yoghurt toe en meng goed. Laat het gemarineerde lamsvlees gedurende 15-20 minuten staan.
    3. Verhit de olie in de pan. Voeg de laurierblaadjes en de kardemom toe aan de hete olie.
    4. Voeg vervolgens de gemarineerde lam toe. Voeg de komijn en kurkuma poeder toe. Roer het vlees 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
    5. Voeg nu de gehakte spinazie toe, de in vieren gesneden tomaten en zout naar smaak en laat koken op laag vuur.
    6. Voeg wat water toe aan het vlees en de spinazie om te voorkomen dat het gaat plakken in de pan. Als het vlees van het bot begint te vallen, weet je dat het lamsvlees gaar is.
    7. Het lamsvlees met spinazie is nu klaar om te worden geserveerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren