Curry van varkensvlees en aardappel

    Curry van varkensvlees en aardappel

    4keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gesneden varkenshaas gemarineerd in een curry pasta, dan gebakken met uien, voordat ze gemengd worden met aardappelblokjes. Serveer als een heerlijke maaltijd op zichzelf of met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 - 4 people

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1 eetlepel currypasta
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensfilet, in plakjes
    • 1 eetlepel olie, verdeeld
    • 4-6 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • Kruiden
    • 1/2 eetlepel currypasta
    • 350 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:27min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus, curry pasta en maïzena-mengsel. Meng het varkensvlees erdoor, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit een koekenpan met de helft van de olie op hoog vuur. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is, ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en bak de ui en aardappelen tot ze bruin zijn. Voeg water toe en dek de pan af met een deksel en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
    4. Doe het vlees terug in de pan, samen met de resterende 1/2 eetlepel currypasta. Meng goed en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren