Dal van Danny

    Dal van Danny

    1keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze pittige Dal is makkelijk te maken. Je kunt de linzen 's nachts weken, of ze gedurende 30 minuten in water koken en laten uitlekken voordat ze aan het recept toegevoed worden. Voor een linzensoep voeg je wat meer bouillon toe en laat je het wat minder inkoken. Voor een vegetarisch gerecht, kun je groentebouillon gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 uien, fijngehakt
    • 2 wortelen, fijngehakt
    • 6 teentjes knoflook
    • 2 theelepels gemalen gember
    • 2 eetlepels gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen kardemon
    • 190 gr groene linzen, een nacht geweekt
    • 1 l kippenbouillon
    • 60 gr mengsel van vers gehakte basilicum, munt en koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Fruit de uien, wortel en knoflook 3 minuten in wat olie. Voeg de gember, komijn en kardemom toe en bak nog eens 2 minuten.
    2. Voeg de geweekte linzen en de bouillon toe, laat 1 uur sudderen of totdat het mengsel inkookt tot een dikkige consistentie.
    3. Tot slot roer je de gehakte kruiden erdoor voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren