Volkoren pannenkoeken met granen en noten

    Volkoren pannenkoeken met granen en noten

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Stevige, dikke, lekkere pannenkoeken met een volle notensmaak in Amerikaanse stijl. De lekkerste pannenkoeken die er bestaan!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 gr havermoutvlokken
    • 180 gr volkorenmeel
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 350 ml karnemelk
    • 250 ml melk
    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • 5 eetlepels suiker
    • 3 eetlepels gehakte walnoten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De havermout in blender of keukenmachine fijnmalen. In een grote kom gemalen havermout, volkorenmeel, baksoda, bakpoeder en zout vermengen.
    2. In een andere kom met een mixer karnemelk, melk, olie, ei en suiker tot een glad geheel mengen en met een paar slagen door de droge ingrediënten mengen. Eventueel noten door het beslag roeren.
    3. Een koekenpan of bakplaat licht met olie invetten en matig voorverwarmen. 5 eetlepels beslag in de hete pan scheppen en de pannenkoeken in 2-4 minuten per kant bruin bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren