De beste linzensalade

    (11)

    Deze linzensalade is vol van smaak en perfect voor lunchpakketten of een zomerse picknick. Vol met vezels, dus het is voedzaam en lekker.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr linzen
    • 2 wortels, in dunne plakjes
    • 2-4 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 150 gr gehakte walnoten
    • een handvol vers gehakte munt
    • een snufje zout
    • wat vers gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels walnotenolie
    • 4 eetlepels witte wijnazijn of balsamico azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de linzen in een pan, voeg zout toe en giet er voldoende water over om de linzen te bedekken. Breng aan de kook, zet het deksel erop, zet het vuur lager en laat gedurende 25 minuten sudderen, of tot de linzen beetgaar zijn (maar niet papperig).
    2. Giet af en laat volledig afkoelen.
    3. Doe ze in een kom en meng met wortelen, selderij, walnoten en verse munt. Voeg walnootolie, azijn, zout en peper toe en meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren