De lekkerste runderstoofschotel ooit

    De lekkerste runderstoofschotel ooit

    10keer bewaard
    4uur15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een beproefde en geteste stoofschotel die gemaakt kan worden op het fornuis of in de slowcooker. Dit recept is genoeg voor een stevige maaltijd voor twee, of je kunt het voor vier personen gebruiken door er brood en groentes bij te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr in blokjes gesneden runderstoofvlees
    • 1 theelepel olie (geen olijfolie)
    • 1 ui, grof gehakt
    • 2 wortelen, fijngesneden in stukjes
    • 2 aardappelen, in dobbelstenen gesneden
    • 1 theelepel knoflook, geperst
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 1 glas rode wijn
    • 1 theelepel bouillonpoeder (optioneel)
    • 1 vers takje tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
    • 2 laurierblaadjes
    • zout en peper
    • water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Maak een koekenpan goed warm en bruin het rundvlees goed in de olie, doe dit in gedeeltes, indien nodig om te voorkomen dat je het vlees gaat stomen. Op dit punt staat mijn (gietijzeren) braadpan ook op het vuur.
    2. Als het vlees een goede kleur heeft, doe je het in de braadpan en giet de wijn in de koekenpan, pas op voor je wenkbrauwen! Doe de resterende ingrediënten in de braadpan en roer goed. Kruid vervolgens met zout en peper, dit kun je niet later toevoegen en hetzelfde effect krijgen. Gebruik peperkorrels of vers gemalen peper. (Gemalen peper uit de winkel is niet geschikt).
    3. Giet de rode wijn uit de koekenpan in de braadpan, waarbij je alle stukjes van de bodem van de pan probeert mee te krijgen. Voeg water toe om alles mee te bedekken, ongeveer 1-2 cm erboven is goed. Zet de deksel erop en laat op middellaag vuur staan.
    4. Op ongeveer 30 minuten voor het einde van het koken (2 1/2 uur of langer, afhankelijk van hoe hongerig je bent) laat je de schotel borrelen zonder deksel om de saus in te koken. Het moet een mooie dikke jus consistentie hebben.
    5. Als dit te lang duurt en je honger hebt, voeg dan een instant pakje jus toe om de onmiddellijke verdikking te krijgen. Het vlees moet mals zijn en in de mond smelten. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren