Volkorenpasta

    Volkorenpasta

    7keer bewaard
    43min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vers, gezond en heerlijk... U kunt de pasta op de traditionele wijze bereiden, maar als u haast hebt volstaan een mixer en deeghaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr witte bloem
    • 175 gr volkorenmeel
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 4 eieren
    • 2 theelepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:43min 

    1. De verschillende meelsoorten en het zout in een kom mengen. Maak een holletje in het midden en schenk daar de olijfolie in. De eieren 1 voor 1 toevoegen en intussen het deeg snel met een vork mengen tot het vochtig genoeg is om te pakken. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak stijf en elastisch kneden. Afdekken en gedurende 30 minuten laten rusten.
    2. Het deeg met een deegroller of pastamachine tot de gewenste dikte uitrollen. Snijd het deeg in gewenste breedte en vorm. Laat de pasta minstens 15 minuten drogen zodat hij niet samen plakt.

    Verse pasta koken:

    Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook de pasta gedurende 2-3 minuten. Verse pasta is snel gaar en zal naar boven drijven als het gaar is. Giet af en verwerk verder zoals je dit wenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren