Eenvoudige pastasaus met gehakt

    (2)

    Deze pastasaus met vlees is goedkoop en makkelijk te maken. Je kunt de hoeveelheid groenten naar smaak aanpassen. Deze saus is ook goed in te vriezen, dus maak gerust een dubbele portie en vries dan de helft in voor later!


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 200 gr rundergehakt
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 kleine wortel, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, geraspt
    • 2 theelepels groentebouillon korrels
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 theelepels sojasaus
    • 3 eetlepels tomatenketchup
    • 1 snufje suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, ui, wortel en knoflook toe en roerbak op een middelhoog vuur tot het gehakt bruin is.
    2. Voeg de bouillon, gehakte tomaat, flink wat zout en peper toe en roer; zet vervolgens de deksel op de pan. Laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.
    3. Voeg de sojasaus, tomatenketchup en suiker toe en roer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties