Eenvoudige champignonsoep

    Eenvoudige champignonsoep

    2keer bewaard
    45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snelle en makkelijke champignonsoep, heerlijk voor de koudere maanden, omdat het echt verwarmend is. Het is heel simpel, maar heerlijk! Je kunt elk type paddestoel gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
    • 2 kleine uien, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 12 middelgrote champignons, gesneden
    • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1 1/2 theelepels zout
    • 1 1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper
    • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm
    • 750 ml sterke kippen-of groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote pan tot deze heet is, voeg dan de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze gaar beginnen te worden, voeg dan de knoflook toe en bak tot het begint te geuren.
    2. Doe de champignons met de resterende olie in de pan en zet de temperatuur op laag-medium. Roerbak de champignons kort en zet dan de deksel op de pan en laat 2 minuten stomen.
    3. Verwijder het deksel en zet het vuur weer op medium, en roerbak de champignons tot ze zacht zijn, voeg dan de peterselie toe.
    4. Roer de peterselie, zout en peper erdoor en voeg de gesneden aardappelen toe. Voeg de bouillon toe en draai het vuur tot medium-hoog, waardoor de soep aan de kook raakt.
    5. Laat de soep sudderen, onder af en toe roeren, met het deksel er half op (niet volledig overdekt) tot de aardappelen zacht zijn (ca. 20 minuten). Haal van het vuur en laat het 5 minuten staan.
    6. Met behulp van een blender, mix je de soep tot deze glad is. Afhankelijk van de grootte van je blender moet je dit wellicht in porties doen.
    7. Eenmaal gemengd, zet je de soep terug op een matig vuur, onder voortdurend roeren, totdat hij door en door verwarmd is. Serveer met licht roggebrood en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren