Eenvoudige Griekse gebraden kip

    (5)
    1 uur 30 minuten

    Een back-to-basics recept voor gebraden kip dat populair is in Griekenland. Citroen, oregano, zout en peper - en dat is alles wat je nodig hebt voor een prachtige Griekse gebraden kip. Er zijn variaties op 'kotopoulo sto fourno', maar dit is de lekkerste versie die gegarandeerd een favoriet zal worden.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • sap van 3 citroenen
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 theelepels gedroogde Griekse oregano
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 12 middelgrote aardappelen, geschild en gesneden in 3 cm stukken
    • 1 hele kip

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Meng in een grote kom het citroensap, olijfolie, oregano, zout en peper. Voeg de aardappels toe en besprenkel ze rijkelijk met het mengsel. Doe de aardappelen in een grote braadslee.
    3. Leg de kip in de kom met de rest van het citroensap mengsel; besprenkel rijkelijk en leg in de braadslee op de aardappelen. Als wat van het citroensap mengsel in de kom overblijft, giet je het over de kip en aardappelen.
    4. Bak onbedekt in de voorverwarmde oven tot de aardappelen zacht zijn en de kip gaar is, ongeveer 60 tot 90 minuten. Controleer om de 30 minuten tijdens het braden, en voeg een beetje warm water toe als de aardappelen uitdrogen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties