Volle, romige tomaten-basilicumsoep

    Volle, romige tomaten-basilicumsoep

    10keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De soep dankt zijn volle smaak aan het gebruik van roomboter, verse basilicum en room. De genoemde ingrediënten niet vervangen, want dan verliest u aan kwaliteit en smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tomaten, geschild, ontzaad en in blokjes
    • 1 liter tomatensap
    • 14 verse basilicumblaadjes
    • 250 ml slagroom
    • 125 gr boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een stoofpan op een middelhoog vuur tomaten en tomatensap aan de kook brengen. 30 minuten laten sudderen. Het tomatenmengsel met het basilicumblad pureren en weer in de stoofpan gieten.
    2. Op een middelhoog vuur room en boter erdor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Opwarmen, maar niet laten koken en roeren tot de boter is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren