Eenvoudige Spaanse omelet

    Eenvoudige Spaanse omelet

    2keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    Een omelet, die makkelijk te maken is. Je kunt een ander type kaas gebruiken, indien gewenst. Zorg ervoor dat je pan onder de grill past, of haal het rooster weg en zet de pan op de bodem.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eieren
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel zout
    • peper naar smaak
    • 1/2 eetlepel zoete chilisaus (optioneel)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 middelgrote aardappel, gekookt, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:23min 

    1. Breek de eieren in een middelgrote kom of maatbeker. Klop tot ze goed gecombineerd zijn. Voeg kaas, zout, peper en chili saus toe en meng.
    2. Verwarm de koekenpan op medium vuur. Voeg olie en ui toe, bak ze bijna goudbruin en voeg aardappel toe. Laat 3 minuten bakken.
    3. Zorg ervoor dat de aardappel en ui gelijkmatig worden verdeeld over de pan en giet voorzichtig het omeletmengsel in de pan en laat het 5-10 minuten staan. Blijf controleren dat de onderkant niet verbrandt.
    4. Zet de grill op medium. Als de omelet half gaar is (schud de pan een beetje en de eieren moeten niet meer te veel glijden), draai het vuur uit en zet de pan onder grill.
    5. Controleer vaak totdat de bovenkant goudbruin is, het hoeft slechts een paar minuten.
    6. Haal uit de grill en snijd in de gewenste grootte. Serveer met zout, peper en chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren